Schenking kunstwerk aan Dijklander ziekenhuis

Het Dijklander ziekenhuis heeft een stalen kunstwerk gekregen. Medemblikker Martin van Driel maakte uit dankbaarheid voor de coronazorg in West-Friesland het beeld ’Stay Strong’.

Foto onthulling schenking kunstwerk Martin van Driel aan het Dijklander ziekenhuis
Foto : Marcel Rob

 

Van Driel besloot tot deze stap toen hij merkte dat enkele stadsgenoten ’op het randje’ hebben gelegen in het ziekenhuis. “Eigenlijk hebben we allemaal op de zorg in de regio kunnen rekenen, toen dat echt hard nodig was”, aldus Van Driel. Toen hij daarna ook in het NHD over het verloop van de behandeling en de nasleep bij de Medemblikkers las, vond hij het tijd om een gebaar te maken.

Aangezien Martin van Driel zelf een metaalbedrijf heeft, kwam hij snel uit bij ijzeren kunst. Met daarin de aanmoediging ’Stay Strong’. “Natuurlijk geldt die waardering voor alle mensen die in de zorg werken.” De kunstcommissie binnen het ziekenhuis is blij met de aanwinst van cortenstaal. “Corona heeft ons allemaal hard getroffen”, reageerde chirurg Jan Willem de Waard, die samen met Van Driel de aanwinst onthulde. “Deze kunst prikkelt, maar biedt ook troost: daarom is dit een mooi gebaar.”

Bron : Noordhollands Dagblad / Martin Menger

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200618_57041432/schenking-kunstwerk-aan-dijklander-ziekenhuis-een-dankjewel-in-staal-voor-alle-werkers-in-west-friese-zorg?utm_source=google&utm_medium=organic

 

 

Meer nieuws en ontwikkelingen

Monument Medemblik

In de tweede helft van 2019 heeft MD-Techniek een monument ontworpen en vervaardigd met duurzame materialen ter ere van de 50ste IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik. Het

Lees verder »